Kim Amb

Kim Amb är på vissa sätt en rätt unik idrottare.  Han har varit sin moderklubb Bålsta IK trogen i hela sin karriär.
– För mig skulle det vara kul att kunna bidra till att fler atleter kan stanna kvar i sina moderklubbar och ändå lyckas nå sina mål, säger han.

Friidrottsstjärnan Kim Amb är ambassadör för Folkspel.

Spjutkastaren Kim Amb är en av fyra ambassadörer i det nya samarbetet mellan Svensk Friidrott och det ideella lotteribolaget Folkspel.

– Det känns kul och hedrande att få vara en del av denna satsning som Folkspel och Svensk Friidrott gör. Folkspel bidrar så otroligt mycket till idrotts -och föreningslivet i Sverige. Svensk idrott är uppbyggt på ideella insatser från föräldrar och tränare i vårt land så att Folkspel är med och stöttar betyder oerhört mycket, säger Kim, och fortsätter:

– Folkspel är bland annat en del i att jag har kunnat vara kvar i min lilla klubb hela karriären.  För mig skulle det vara kul att kunna bidra till att fler atleter skulle kunna stanna kvar i sina moderklubbar och ändå lyckas nå sina mål.

Det här med att du varit din klubb Bålsta IK trogen under alla år. Varför har det blivit så?

– Först och främst är jag väldigt stolt över min klubb eftersom den visar var jag kommer ifrån. Bålsta IK är inte bara en klubb som jag tränar och tävlar för, det är även där jag har de flesta minnena ifrån. Det var där jag lärde känna mina bästa vänner och det är jag odlade mitt intresse att träna hårt. För mig är det viktigt att vara en förbild för de yngre också, att visa att det faktiskt är möjligt att lyckas i en liten förening.

Så du har aldrig övervägt bättre träningsförhållanden och bättre sparring på andra ställen?

– Friidrott är ju en individuell idrott, så man kan vara ganska flexibel med var och med vilka man tränar med. Jag reser ofta. 

 

Läs om våra övriga ambassadörer och vänner.