Simon Pettersson

Simon Pettersson, bjässe från Tierp och ambassadör för ideella Folkspel. En av världens främsta diskuskastare.

Simon Pettersson våra vänner Folkspel.

En förebild för unga diskuskastare och ambassadör för Folkspel

Att Daniel Ståhl skulle vara med och kasta om medaljerna vid de olympiska spelen i Tokyo 2020 var väntat. Att däremot Simon Pettersson skulle ta hem silvret bakom sin landsman en större överraskning. Vid SM 2022 lyckades Simon dessutom passera drömgränsen för alla diskuskastare. Med 70,42 blev Simon dessutom svensk mästare.

 

Pettersson, som tävlar för Hässelby SK, är naturligtvis en stor inspiratör för unga tjejer och killar som valt att ägna sitt friidrottsliv åt att kasta diskus.

 

– Framförallt på damsidan ser det väldigt bra ut. Det är många tjejer som i dag ligger någonstans mellan 48–55 meter med kapacitet att ta det där extra steget och därmed ta sig upp på en internationell nivå. Bland killarna finns det några yngre kastare med både vilja och potential.

 

Nu är Simon inte enbart en av världens bästa diskusutövare och inspiratör till den rekrytering av nya förmågor som sker. Vardagen innehåller även ett ambassadörskap för Folkspel, där Sverigelotten haft ett samarbete med svensk friidrott som sträcker sig tillbaka ända till 2013 i form av aktivering och exponering.  

 

– Ett uppdrag jag är jättestolt över. De överskott som betalas ut till föreningslivet gör definitivt skillnad. Jag vet att det är över 17,5 miljarder genom alla år, avslutar Simon Pettersson.

Läs om våra övriga ambassadörer och vänner.