Kategori

Inkludering

Marvin Semakala

Marvin fixade paraverksamhet på egen hand

Ett medfött talfel gjorde att Marvin Semakala fick kämpa i unga år. I takt med att han lämnade tonåren kom en insikt om bristen på fritidsaktiviteter för unga och vuxna med olika funktionsvarianter.
– Jag höll på med flera olika idrotter under min uppväxt, innebandy, badminton och bowling och ville dra i gång verksamhet i någon av de sporterna. Då intresset av att få hjälp från de styrande i kommunen tog han tag i saken på egen hand.

Valet föll på oljade banor och tunga klot och landade 2008 i parabowlingklubben Stockholm Västra IFF. Torsdag, fredag, söndag – tre kvällar i veckan erbjuder Marvin bowling i föreningens namn och i Åkeshovshallen.
– Antalet varierar från ett 15-tal upp till närmare 25.Marvin Semkala firar tillsammans med spelare i Stockholm Västra IFF bowlinggruppFör att skapa tävlingsnerv har medlemmarna dessutom en intern liga med en ståtlig vandringspokal att sträva efter.
– Dessutom åker vi runt på en del tävlingar. Senast var vi på Tunaspelen, där vi spelade hem tre medaljer.

Bakom verksamheten som byggs upp står till stor del Marvin, som civilt arbetar som kamratstödjare och fritidsassistent. Tidigare var han dessutom ledare i innebandygänget Sumpan All Stars, ett lag för ungdomar med funktionsnedsättningar.
– Jag kände dock att det var svårt att få tiden att räcka till och i dag är det fullt fokus på bowlingen.

Och att via kommunikation och möten rekrytera fler aktiva.
– Åk runt bland skolor och berätta lite kort om föreningen. Åk också till fritidsgårdarna där ungdomarna finns, fråga vad de har för intresse och se om ni tillsammans kan skapa något. Finns det någon person som har någon funktionsnedsättning som man vara med så är det ett plus, det är alltid föräldrarna man måste prata med och berätta om föreningen och övertyga att det är jättebra verksamhet.

Motivering Marvin Semakala

”Det som till stor del präglar en äkta eldsjäl är förmågan att aldrig ge upp, att alltid ge lite mer än alla andra. Den egenskapen använde Marvin Semakala till att även ge tjejer och killar med funktionshinder den fritid alla ha rätt till.”

Röstningen stänger den 30 april kl. 15.00.