Vila i frid, Ingvar Oldsberg

torsdag 10 februari 2022

Folkspel och BingoLotto har sorg. Ingvar Oldsberg, populär programledare för BingoLotto 2014–2017, har lämnat oss.

Ingvar Oldsberg står framför FärgFemman

Han var under alla år en av de största TV-profilerna i vårt land. Efter klassiska Tipsextra och uppdrag som kommentator och reporter i sportens värld, gick Ingvar Oldsberg över till nöjes– och underhållningssfären inom Sveriges Television.

Succér som ”Oss skojare emellan”, Bell & Bom, Julvärd (2006) och inte minst ”På Spåret” gjorde honom till en av landets mest uppskattade programledare. 

Han utsågs även till Årets Göteborgare 2006.

Även Folkspel och BingoLotto hade den stora förmånen att ta del av den humor, kvickhet och förmåga att få inblandade avslappnade, som karaktäriserade Ingvar Oldsberg.

Han kom efter Marie Serneholt 2014 och ledde programmet fram till 2017.

– Det blev ett lyft för oss. Även om det uppstod en del meningsskiljaktigheter då vi gick åt olika håll, var det naturligtvis en fantastisk personlighet vi hade förmånen att få arbeta med. Oerhört tragiskt att höra nyheten om Ingvars bortgång. Jag är övertygad om att stora delar av vårt land i dag sörjer en profil utöver det vanliga. Våra tankar går idag till nära och kära, säger Hans Sahlin, vd på ideella Folkspel.

I höstas firade BingoLotto och Folkspel 30 år med en jubileumssändning, där Ingvar var en självklar gäst.

– Vi hade tät kontakt och han önskade verkligen att medverka i programmet. Hälsoskäl gjorde dock att Ingvar inte hade möjlighet att närvara, fortsätter Hans Sahlin.

Ingvar Oldsberg blev 76 år.

Tillbaka till startsidan