Skapa lagkänsla inför säsongsstarten med roliga aktiviteter

onsdag 16 augusti 2023

Aktivitetsdag med teamwork övningar

En rolig aktivitet som man med enkelhet kan anpassa efter olika åldersgrupper är en aktivitetsdag fylld med olika teamworkövningar. Denna dag kan innehålla allt ifrån frågesport, tipspromenader och skattjakter. Inför en ny säsong som lag eller förening är det viktigt att känna gemenskapen till sina föreningskompisar, särskilt efter en lång sommar isär. Samarbete är någonting man alltid kommer behöva jobba på och utveckla, tränar man på detta utanför sin gemensamma aktivitet är chansen stor att det ger en positiv effekt.

Personer i ring

En biokväll tillsammans

Ibland kan det vara bra att byta sammanhang helt, oftast kanske du och dina lagkamrater enbart träffas på träningarna eller i andra situationer som är kopplat till er gemensamma aktivitet. Det kan därför vara en god idé att göra en aktivitet som inte rör er förening. Det kan förslagsvis vara att gå på bio tillsammans. Detta är någonting som kan bidra till gemenskapen, det är också ett minne som ni skapar tillsammans. Ni kan även träffas innan och äta något gott innan ni tar er vidare till biosalongen, här har ni alla förutsättningar för att skapa en riktig myskväll tillsammans som sätter grunden inför kommande säsong.

En tom biosalong

Testa en ny aktivitet tillsammans

Ett annat tips är byta aktivitet helt, om er förening eller lag brukar spela fotboll tillsammans kan fiske till exempel vara roligt att testa på. Det viktigaste är att våga testa på något nytt tillsammans, det är relationsbyggande och ökar samhörigheten i gruppen. När man är en förening är det vanligt att gå in i olika roller, detta kan vara en fördel när man utövar sin aktivitet. Det kan däremot hända att dessa roller följer med oss utanför aktiviteten och då kan det vara till bra att bryta rollerna i en ny aktivitet. Detta kan vara extra nyttigt i början av säsongen, innan man är tillbaka i sina gamla rutiner.

Personer som tränar tillsammans