143 miljoner till föreningslivet

tisdag 04 januari 2022

Två magiska kvällar med BingoLotto är genomförda. Tillsammans gav Uppesittaren och Nyårsafton 143 miljoner i överskott till föreningslivet.

BingoLottos programledare smälter is i livesändning

Först kom Tomten med en tidig julklapp till föreningslivet. Överskottet från Uppesittaren landade på 105 miljoner kronor. En vecka senare var det Nyårsfen som hälsade på och kunde meddela att försäljningen av lotter innebar att de klubbar och organisationer som slitit hårt med försäljningen fick ytterligare välbehövliga miljoner.

Totalt landade överskottet för de två kvällarna på 143 miljoner kronor. 

– Oerhört imponerande av alla inblandade som bidragit. Det gäller förstås alla säljinsatser som gjorts, men också alla som köpt lotter och därmed bidragit till vår största och viktigaste folkrörelse, säger Hans Sahlin, vd på ideella Folkspel och fortsätter: 

– Många har haft det extra tufft under pandemin och vi alla behöver hjälpas åt för att vårt unika föreningsliv ska bestå. Då vi är en ideell organisation utan privata ägarintressen går varenda krona i överskott tillbaka till våra medlemmar. Vi vet att föreningslivet behöver dem, att det gör skillnad

Folkspel har stöttat svenskt föreningsliv sedan 1991 och under årens lopp genererat över 17 miljarder kronor till klubbar och föreningar som sålt våra lotter.

Vi ger landets föreningar växtkraft, ni bidrar till att göra Sverige bättre för alla.