Roliga sportlovsaktiviteter för familjen

onsdag 08 februari 2023

Sportlovet är den perfekta tiden för familjer att få möjlighet att umgås, ha roligt tillsammans och skapa fina minnen. Men ibland är det svårt att veta vad man ska sysselsätta sig med under sportlovet.

Här kommer en lista med åtta roliga aktiviteter att göra tillsammans med sina barn under sportlovet:

1. Baka något gott

Bakning är en rolig aktivitet för hela familjen, och det är en bra chans för barnen att lära sig om matlagning och samtidigt ha roligt. Låt barnen välja sitt favoritrecept och hjälp dem med att mäta ingredienserna och följa instruktionerna! Som grädde på moset får ni dessutom gott fika när ni är färdiga. Vad kan gå fel?

Vill du ha lite experttips inför bakningen kan vi rekommendera att ta del av Hilda Kirkhoffs bästa baktips!

Baka under sportlovet.

2. Lek charader

Charader är en underhållande och spännande lek där varje person försöker gissa vad andra personer är. Det är ett enkelt sätt att ha roligt tillsammans och lära känna varandra på ett nytt sätt. Dessutom krävs det inte mycket mer än ett gäng taggade familjemedlemmar för att komma igång och börja leka!

3. Besök ett museum

Att besöka ett museum är en bra möjlighet för familjen att lära sig om historia, kultur och vetenskap. Barnen kan se på utställningar, uppleva artefakter och ibland till och med få en hands-on upplevelse i olika experiment. Att gå på museum är oftast snällt mot plånboken också.

4. Klättra på klättervägg inomhus

Det är inte alltid vädergudarna är med en under sportlovet och då är det kul att göra något fysiskt inomhus!

Därför vill vi tipsa om klättring inomhus som är en spännande aktivitet för hela familjen. Det är en bra träningsmöjlighet för barnen och en rolig chans för dem att utmana sig själva.

sportlovsakviteter-klattring-folkspel-819x478.jpg

Tänk på att man vid topprepsklättring behöver ha sällskap av en person med grönt kort. Kurs för att ta grönt kort finns på de flesta klättergym – men du kan också boka tid med instruktör som säkrar er under klättringen.

5. Hälsa på djuren på 4H-gård

Ett besök på en 4H-gård är en bra möjlighet för barnen att lära sig mer om lant- och jordbruk. Här får man träffa olika djur, få lära sig om växter och odling och även delta i skojigheter som att rida på hästar eller mata höns.

6. Skidåkning eller snowboarding

Skidåkning eller snowboarding är en rolig och uppskattad vinteraktivitet för familjen. Det är en bra träningsmöjlighet, att få mysa i vinterlandskap och lära sig en ny sport eller bättra på tidigare kunskaper. Här hittar du fem tips för en lyckad skidsemester för hela familjen!

Skidåkare i skidspår i soligt väder.

7. Spela bowling

Bowling är en rolig aktivitet för hela familjen där alla kan umgås under spelets gång. Det bästa med bowling är att det inte kräver så mycket förkunskaper för att ändå bli riktigt roligt. Många bowlinghallar kombinerar också spel med god mat – exempelvis brunch. Mycket mysigt!

sportlovsakviteter-bowling-folkspel-819x478.jpg

8. Gå på teater

Teater är en ibland bortglömd aktivitet som är mycket givande för alla åldrar. Att se en teaterföreställning är en bra möjlighet för familjen att tillsammans uppleva kultur och underhållning. De finns föreställningar för alla smaker - allt från lättsam buskis till barnföreställningar.

Sportlovet är en fantastisk möjlighet för familjer att ha roligt och uppleva nya saker tillsammans. Allt från bakning och charader till museibesök och skidåkning, det finns det många roliga aktiviteter att välja mellan. Satsa på en blandning av utomhus- och inomhusaktiviteter för att hålla alla nöjda och aktiva under sportlovet!