Cheerleading i Täby får alla att må bra

onsdag 02 juni 2021

Cajsa Correa är grundare av föreningen Ultimate Cheer Extreme i Täby – en klubb som engagerar massor av barn och ungdomar inom cheerleadingen. För sin entusiasm belönas hon med utmärkelsen Månadens Föreningshjälte under maj månad.

Tipsa oss om Månadens Föreningshjälte

Månadens Föreningshjälte – där några av alla de tusentals ideella ledare som finns inom föreningslivet hyllas – är tillbaka igen efter ett kort uppehåll med bland annat Eldsjälsgalan.

Genom tips från er läsare fortsätter Folkspel att åka runt i landet för att uppmärksamma personer som gör så mycket för så många andra.

Maj månads föreningshjälte kommer från Täby. Att Cajsa betyder väldigt mycket för barn, ungdomar och även vuxna visar inte minst den här filmen där Cajsa både blev överraskad om hyllad.

När Folkspel och Årets Eldsjäl kliver in i Tibblehallen i Täby, någon mil norr om Stockholm, är det full fart. Det är en minst sagt förvånad Cajsa som blir överraskad av såväl ett stipendium på 3 000 kronor och en bukett med blommor.

Få ungdomar och barn att växa genom cheerleading

En lång och välskriven motivering från 13-åriga adepten Lovisa gjorde att valet med Cajsa som Månadens Föreningshjälte var tämligen enkelt.

– Att få vara med om detta och se barn och ungdomar växa och utvecklas tillsammans – ja, det är nog det allra bästa, säger Cajsa.

Hon är ordförande i föreningen – men dyker ändå upp på de flesta träningspassen för att kolla läget, stämma av eller vara delaktig.

– Det borde absolut finnas ännu fler vuxna som skulle kunna engagera sig i föreningslivet. Att få barn och ungdomar att röra på sig är så viktigt, säger hon.

Tränar cheerleading.

Under ett träningspass på Ultimate cheerleading.

 

 

Vill du också uppmärksamma en ideell ledare, en föreningshjälte? Nominera din hjäte till Folkspelspeppen.