”Jag är en produkt av svenska föreningslivet”

fredag 03 december 2021

Jonas Thomsson har varit med i föreningslivet i hela sitt liv. Nu har han dragit igång Falun Ravens – en softbollklubb i Falun. Som vann SM-guld direkt.

Detta är månadens föreningshjälte 

Folkspels Månadens Föreningshjälte, där vi hyllar några av alla de tusentals ideella ledare som finns i det svenska och unika föreningsliv fortsätter – och genom tips från er fortsätter vi att åka runt i landet för att uppmärksamma personer som gör så mycket för så många andra.

Månadens Föreningshjälte under november månad är Jonas Thomsson som har en gedigen bakgrund inom föreningslivet och idrotten. Han har pysslat med allt: fotboll, hockey, innebandy.

Men sedan drygt ett år tillbaka brinner han lite extra för softbollkubben Falun Ravens som han själv har dragit igång tillsammans med sin sambo Karin Hjelm.
– Jonas har jobbat hårt för att skapa förutsättningar till kostnadsfria träningar för barn och ungdomar där alla är välkomna. Hans hårda jobb fortsätter efter sommarsäsongen för att kunna erbjuda kostnadsfria träningar för barn och ungdomar även på vinterhalvåret, berättar Karin.

Bygger föreningen från grunden

Framförallt har Falun Ravens bidragit till att få tjejer som tidigare spelat softboll men av någon anledning slutat att hitta tillbaka till sporten (som närmast går att beskriva som en variant av baseboll). Och Jonas är spindeln i nätet som fixar allt från det administrativa till att spika ihop avbytarbås och ställa i ordning softbollplanen till matcher och träningar. Att damlaget sedan blev svenska mästare redan första säsongen var mer som en bonus och inget som någon kanske hade räknat med.
– Jag är ju själv en produkt av föreningslivet. Att vara med och bygga något från grunden, som vi nu gör med softbollklubben, är riktigt roligt. Vi har ju barn också som snart ska in i föreningslivet och då känns det tryggt att de kommer till en klubb där man vet att allting sköts rätt, säger Jonas Thomsson.

Folkspelspeppen ersätter Månadens Föreningshjälte

Månadens Föreningshjälte byter namn och blir Folkspelspeppen, men syftet är fortfarande samma. Att peppa och hylla de hjältar som driver föreningar framåt. Nominera din hjälte till Folkspelspeppen!