Från bankrutt till gratis skridskoskola

För fem år sedan fanns 26 kronor på kontot – och en hög med kvitton. Då kraftsamlade föreningen. Och har idag det populära damlaget Arlanda Wings Ladies.

Vinn miljoner samtidigt som du stöttar föreningslivet genom att välja Folkspels lotter, Sverigelotten och BingoLotto.

Hockeyklubben Arlanda Wings stod verkligen på ruinens brant. Men från botten finns bara en väg och det är upp. Inte minst har försäljningen av ideella lotteribolaget Folkspels produkter bidragit till en idag sund ekonomi – så sund att föreningen till exempel kan bjuda alla barn på gratis skridskoskola.

Ledare på Arlanda Wings hockey.

Men det är ett lag som drar till sig extra uppmärksamhet. Arlanda Wings Ladies som drogs igång av eldsjälen Annika Bröms – eller ”hockey för dummies” som någon i laget skämtsamt kallar det.
– Det började med att jag stod bredvid och kikade på mina barn. Då kände jag att jag också ville börja spela hockey. Men det är mycket som är svårt med skridskoåkningen och tekniken och jag har ännu inte lärt mig alla regler riktigt, säger Annelie Altberg, som är en av damspelarna.

Lottförsäljning som bidrar till ett bättre föreningsliv

Arlanda Wings Ladies är bara en av alla föreningar runt om i Sverige som har fått en förbättrad ekonomi genom att sälja lotter. Under året 2023 tjänade föreningslivet 294 miljoner och sedan 1991 har försäljningen av BingoLotto och Sverigelotten genererat 17,5 miljarder till föreningslivet. Med andra ord går allt överskott direkt tillbaka till föreningar som Arlanda Wings Ladies.

Så kan er förening också tjäna pengar 

Det finns flera fördelar med att sälja lotter från Folkspel. Förutom hög förtjänst, enkel administration och fria returer på alla dina beställningar kan det även bidra till ökad lagkänsla. Detta eftersom ni tillsammans jobbar mot ett gemensamt mål. Det målet kan vara alltifrån en uppfräschning av omklädningsrummet eller bidrag till nya matchställ.

Kom igång med er lottförsäljning

Det är enkelt att komma igång med er lottförsäljning, men vi finns givetvis med er hela vägen om några frågor uppstår. Hos oss kan man sälja både fysiska produkter men också digitala. Vill man sälja digitalt är det busenkelt att komma igång, en uppstart är bara ett par klick bort. Här kan ni läsa mer om hur man lyckas med digital försäljning av lotter. Stort lycka till!