måndag 30 augusti 2021

En speleman med hjärtat i föreningslivet

Kalle Moraeus – en speleman och en stor beundrare av det unika föreningslivet.
– Oerhört viktigt och något vi aldrig får glömma bort.

En av Sveriges främsta musiker

Platsen är pampiga Ekebyholm, en herrgård belägen vid sjön Syningen i Roslagen, en slottsliknande miljö som sägs stått klar redan på 1400-talet.
En av våra mest uppskattade spelmän är på plats för att dela med sig av erfarenheter och inspiration då RUM (Riksförbundet för unga musiker) har ett orkesterläger.
– Att undervisa barn och ungdomar är det finaste som finns och kan jag dessutom så ett litet folkmusikfrö hos dem skadar det givetvis inte, säger Kalle Moraeus, som i över 35 år varit en av våra mest uppskattade artister.
Det startade egentligen redan 1984. En mas från Orsa blev svensk mästare i luftgitarr.
Sedan har det bara rullat på.
Ska vi prata fotbollsspråk är han en synnerligen allround medspelare som löser alla platser i laget. En musiker med bredare reportrar är svår att finna i vårt avlånga land.
Vi har sett honom i Melodifestivalen.
Vi har upplevt vinst i Körslaget med ”Team Moraeus”.
Vi har njutit av underhållningen från Orsasjöns strand i ”Moraeus med mera”.
Kalle hanterar fiol, mandolin, gitarr och sång skickligare än de flesta. Egenskaper som bland mycket annat uppskattas genom att han tilldelats H. M. Konungens medalj i guld.

Läs mer om våra lotter och hur du kan stötta föreningslivet.

Musikundervisning för barn och unga

Själv hyllar han föreningslivet som en stor och viktig del av en enastående karriär. Där värderingar och intresse skapas.
– Väldigt viktigt att vi som varit med i föreningslivet bibehåller den traditionen och skickar den vidare till nästa generation. Föreningslivet var en grundpelare i min barndom och i hela vår sociala miljö och har präglat mig som människa.

kalle-moraeus-folkspel-819x478.jpg

 

Vi brinner för föreningslivet