Så betalar världsstjärnorna tillbaka

måndag 30 augusti 2021

Den ena har vunnit tolv ATP-titlar i tennis, den andra är dubbel olympisk mästare i ishockey. Tillsammans brinner Magnus Norman och Jörgen Jönsson för att få fler i rörelse.

Nytt idrottscenter ska motverka stillasittande

En värmlänning från Filipstad och en skåning, uppvuxen i Ängelholm, vet vad föreningslivet betytt för dem och är i full färd med att betala tillbaka.
Tillsammans med Lars Månsson, ordförande i den lokala tennisklubben och mångårig vän till Magnus Norman, ha trion skapat Arvika Idrottscenter, en multisportarena med ytor för bland annat innebandy, basket, poptennis och pickleball, en form av tennis som är oerhört populär i USA.
En plats för spontanidrott, enklare möjligheter till att röra på sig och att bidra till en förbättrad folkhälsa.
Norman, som var rankad som nummer två i världen 2000, säger:
– Det vore en dröm att alla kommuner i Sverige ska ha en sån här yta där man kan spontanidrotta med tanke på allt stillasittande och alla sjuktal som pekar åt fel håll.

Jörgen Jonsson.

Folkspels betydelse för föreningslivet

Anläggningen öppnade strax före midsommar.
Jörgen Jönsson, olympisk mästare 1994 och 2006 och femfaldig svensk mästare med Färjestad.
– För mig är föreningsliv, platser att träffas, rörelse, att bryta gränser och inte bara elitsatsa, utan motionera och ha kul också, något som har varit min dröm sen förut, menar Jönsson.
Båda passade dessutom på att hylla vårt föreningsliv och även visa sin uppskattning för vad Folkspel och dess lotteriverksamhet betyder.

"Folkspel och Bingolotto har blivit en del i svensk idrott".

Magnus Norman

Norman:
– Jag är oerhört stolt när jag ser föreningslivet i Sverige. Så många eldsjälar som lägger ner så mycket tid. Folkspel och Bingolotto har blivit en del i svensk idrott. Jag vet hur mycket det betyder för många mindre föreningar på små orter.
Jörgen:
– Låg tröskel är vårt ledord i det här. Alla ska kunna komma hit. Oavsett bakgrund, samhällsklass, ekonomi, äldre, yngre. Folkspel och Bingolotto. Alla som varit med i förening har ett förhållande till Folkspel och Bingolotto. Man har sålt, tittat på, också fått bidrag. För mig är det en bra del i svenska föreningslivet.

Läs mer om våra lotter och hur du kan stötta föreningslivet.