Nathalie Skärström skrev historia - blev första i hela världen

måndag 01 juni 2020

Det är trångt med fotbollssugna tjejer på anläggningen Yttern. 28-åriga Nathalie Skärström ledarskap smittar av sig, här vill alla vara med. Hon går runt och flyttar koner och ger instruktioner.

Den där speciella dagen är Ideella Folkspel är på plats. Istället för att bara lyfta eldsjälarna i Årets Eldsjäl ska även en föreningshjälte utses varje månad – och först ut är alltså Nathalie, som blir överraskad.

– Men, oj, vad kul, Det här kom som en överraskning, verkligen, säger Nathalie, som började i Ytterby IS som femåring och som fick mottaga Eldsjälsbuketten och ett stipendium på 3 000 kronor.

Några elaka knäskador gjorde att den egna karriären fick läggas ner. Men fotbollen ville inte Nathalie släppa och nu är hon tränare för juniorlaget.

– Föreningslivet är väldigt viktigt. Det skapar framförallt en stor gemenskap för alla. Det är här tryggheten finns, när du utför din idrott, säger hon.

Månadens Föreningshjälte blir Folkspelspeppen

Att föreningslivet är viktigt - det håller vi verkligen med Nathalie om. Därför tycker vi om att hylla föreningslivets alla hjältar. Tidigare gjorde vi det under namnet Månadens Föreningshjälte - men numer kallar vi det för Folkspelspeppen. Och till Folkspelspeppen kan du, under hela året, nominera någon i din förening som du tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet och pepp. Gör det du också!