Att växa tillsammans – ridning för alla

torsdag 01 oktober 2020

Vi har sett otaliga exempel på hur hästar verkligen kan vara människans bästa vän. Så sent som våren 2020 sedan vann Louise E Chatteli kategorin Hälsa i Årets Eldsjäl med sin sjukhushäst Hannibal, som åker land och rike runt och besöker cancersjuka barn.

Så fick ridningen Maja att blomma ut

I Göteborgs handikappridklubb är alla välkomna – oavsett funktionsvariation eller inte. Och föreningen har betytt väldigt mycket för Maja Ranäng, 18, som lever med en intellektuell funktionsnedsättning.

–  Det här med ridningen har liksom blivit vår grej och det har fört oss närmare varandra, säger den två år yngre systern Matilda.

Även pappa Mats kan vittna om hur ridningen har utvecklat Maja och fått henne att blomma upp.

– Det självförtroendet som hon bygger upp här genom ridningen har hon stor nytta av både i skolan och hemmet, säger han.

Och visst gör det en glad att se hur hästarna och de andra eleverna kan hjälpa ryttarna att hitta ny glädje och motivation. 

Årets Eldsjäl och våra insatser för föreningslivet

Vill du läsa mer om våra insatser för föreningslivet genom galan Årets Eldsjäl? Här kan du ta del av mer information kring galan, hur nominering går till och vilka vinnare som presenterats under åren.