Far och son i samma spår

måndag 30 augusti 2021

Pappa Claes såg till att sonen blev en del av föreningslivet. Nu vill artisten Robin Bengtsson ge sin lille Wille samma möjlighet.
Naturligtvis är idrotten det handlar om motocross.

Från motocross till Melodifestivalen

Några kilometer utanför Svenljunga (Västergötland) har Kinds MK sitt hem. Här tillbringade Robin Bengtsson en stor del av sin ungdom och fritid. Med en intresserad far som mekade, tvättade och uppmuntrade.
– Han hade själv kört och det föll sig naturligt att även jag skulle göra så.
Det gick bra.
Det var kul.
Det innebar även annat.
– Jag har sålt många bingolotter i min ungdom, säger Robin och skrattar.

Läs mer om våra lotter och hur du kan stötta föreningslivet.

Nu valde en ung talang inom motorsport att skifta spår. Den inte sällan slingriga och ofta svårnavigerade terrängen byttes efterhand ut mot en annan arena, en scen för artisteri, för sång, dans och underhållning.
Mot ett flerfaldigt deltagande i melodifestivalen där det 2017 blev vinst med ”I Can’t Go On”, följt av en finfin femteplats i Eurovision Song Contest.
– Kan inte påstå att jag någon gång funderat på mitt karriärval. I dag går det inte att leva på att köra motocross. Åtminstone inte i Sverige, säger Robin som i sin ungdom körde SM, tävlade internationellt och som genomfört den krävande Endurotävlingen Gotland Grand National.
Han fortsätter:
– Det var lite enklare förr. Sporten har blivit dyr, vilket tyvärr utesluter många, det är tråkigt. Vi skulle behöva någon profil som höjer intresset och ser till att det blir den folksport det en gång var. Kanske tänker Robin på 70-talets Håkan Carlqvist eller 80/90-talets Jörgen Nilsson, båda världsnamn som skapade intresse och lockade fler utövare.
– Jag hoppas mycket på Isak Gifting, en ung kille som har ett fabriksteam som backar upp. Vet att SVT uppmärksammat honom, det behövs. Crossen behöver synas i olika sammanhang.

"Sporten har blivit dyr, vilket tyvärr utesluter många, det är tråkigt".

Robin Bengtsson

Engagerad idrottsförälder

I dag är också Robin tillbaka på banan. Nu är det han som skruvar, fixar och stöttar.
Åttaårige sonen har fastnat för samma idrott, tränar på VIK-banan och med klubben Upplands Väsby MK.
– Det är riktigt mysigt att få vara med Wille här, att få hjälpa till.
Förvalta arvet att tillsammans med sin son vara en del av föreningslivet.
”Motocrossen har varit ett intresse som jag delat med min farsa och som vi brunnit för. Nu ser jag samma glöd i ögonen hos min son. Det är sjukt häftigt att dela det här med honom.

Robin Bengtsson kör motorcross.

Läs mer om våra lotter och hur du kan stötta föreningslivet.