”Med dansen fick jag en tillhörighet”

måndag 30 augusti 2021

Det är ingen tvekan om att Tobias Karlsson gjorde ett klokt fritidsval i unga år.
– Värdelös i fotboll, sist i längdspåren, säger idag en av landets främsta dansare.

Utsatt som barn

Redan som åttaåring hittade Tobias Karlsson sin grej i livet under uppväxten i Hallsberg. Dessutom en syssla som motverkade den mobbing en ung pojk utsattes för, där skoldagarna beskrivs som ett helvete, en mörk historik han delar med sig utav i olika sammanhang. Ett projekt som hette ”Det går som en dans i Hallsberg”, fick en ung man intresserad.

"Med dansen fick jag en tillhörighet och kompisar utanför skolan".

Tobias Karlsson

Det fanns dock även andra idrotter att prova på.
– Pappa var ordförande i Östansjö IS och lika stolt varje gång jag tog på mig skidorna, bara för att komma sist i varje tävling. Sedan följer jag i dag gärna friidrott, gymnastik och konståkning som åskådare. Fotboll testade jag förresten också, det gick inte heller något vidare.
Till skillnad från den aktivitet som sedan många år tillbaka är ett yrke med stor framgång.

Framgång i Let´s Dance

Ingen som följer Let´s Dance har kunnat undgå att imponeras av Tobias förmåga att leda sina olika partners i sammanhanget. 2006 så framgångsrikt att det blev slutlig vinst ihop med stjärnkocken Tina Nordström.

Tobias Karlsson porträtt.

Kanske ska åtminstone en liten del av den professionella förmågan tilldelas några vardagshjältar Tobias kommer ihåg från sin barndom.
– Då vi pratar om eldsjälar vill jag gärna framhålla Knutte som var ansvarig för pingisen och fotbollen. Dessutom vår vaktmästare i skolan, Tore, som såg till att vi kunde använda gymnastiksalen. Överhuvudtaget betyder alla med det engagemanget så otroligt mycket. Eldsjälar finns i alla olika former. Inom fotboll, konst, teater. Vi behöver ännu mer folk som står upp för ungdomar, vilka far illa. 

Läs mer om våra lotter och hur du kan stötta föreningslivet.