Folkspel välkomnar Barncancerfonden och Djurskyddet Sverige

onsdag 11 november 2020

Kollage med Barncancerfondens logotype och Djurskyddet Sveriges logotype

Folkspel ideell organisation har det stora nöjet att hälsa två nya medlemmar varmt välkomna. Barncancerfonden och Djurskyddet Sverige är numera med oss.

72 medlemmar har blivit 74. Detta då Barncancerfonden och Djurskyddet Sverige valdes in som medlemmar då Folkspel ideell organisation hade sitt årsmöte. De båda finns nu med tillsammans med exempelvis Rädda Barnen, Scoutrörelsen, Riksförbundet Hjärtlung och Röda Korset.
– Det är viktigt att poängtera att vi inte enbart verkar för idrottsrörelsen utan att det bland våra medlemmar finns en bredd som ska spegla hela vårt samhälle. Det känns väldigt bra att ha Barncancerfonden och Djurskyddet Sverige, två organisationer som gör så mycket för andra, med oss, säger Hans Sahlin, vd på ideella Folkspel.

Barncancerfonden består av sex regionala föreningar och ett gemensamt riksförbund. För att bekämpa barncancer och dess konsekvenser utgår verksamheten från tre ändamål – forskning och utbildning, råd och stöd samt information. Tack vare forskningsframsteg överlever idag 85 procent av de barn som insjuknar. Trots det är barncancer den vanligaste dödsorsaken för barn i Sverige mellan 1 och 14 år och vissa cancerdiagnoser är fortfarande en dödsdom.
– Vi är glada över att bli antagna som medlemmar i Folkspel. Det är positivt för Barncancerfonden på många sätt, främst för det ytterligare bidrag det innebär för forskningen kring barncancer, men jag ser även ytterligare möjligheter till hälsofrämjande aktiveringar och event tillsammans med Folkspel och deras övriga föreningsmedlemmar, säger Charlotte Eliasson, ansvarig för partnersamarbeten.

Djurskyddet Sverige – med 50 lokala föreningar runt om i Sverige – verkar bland annat genom opinionsbildning och påverkan i syfte att förbättra djurskyddslagstiftningen. Visionen är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Exempelvis genom att skyddas från lidande i samband med avlivning.
– Vi är mycket glada över att ha blivit medlemmar i Folkspel. Vi ser att detta kommer att kunna ge möjligheter för främst våra lokalföreningar att öka intäkterna till sin verksamhet. Vi får inga statliga bidrag och att bedriva djurskyddsarbete i allmänhet och djurhem i synnerhet innebär stora kostnader och då känns det väldigt bra att kunna delta i försäljningen av Folkspels lotter, säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare Djurskyddet Sverige.