Arne- en äkta eldsjäl

torsdag 16 april 2020

Det finns många hjältar ute i vårt föreningsland. Jag har förmånen att lärt känna en av de största. Som dessutom utsetts till Årets Eldsjäl i Trollhättan 2020.
Arne Lundqvist är unik.

 

Utöver Eldsjälsgalan på Berns i Stockholm, som vi tyvärr fick ställa in denna vår, anordnas det lokala galor på många ställen i förenings-Sverige.
Bland annat i min hemstad Trollhättan.
Inte heller där var det aktuellt att genomföra en fysisk festkväll. Däremot – precis som hos oss på Folkspel – utsågs en Årets Eldsjäl 2020.
Som fick hyllas på andra vis, på annan plats. Bland annat här i min blogg.

 

För mig känns det extra varmt i hjärtat då jag på nära håll haft glädjen att följa det ovärderliga arbete som Arne Lundqvist genomfört – och genomför – med ett enda syfte. Att bidra till en god verksamhet och samhällsnytta genom Trollhättans FK. Eller, TFK, som vi kort och gott, kallar föreningen.
I över 40 år har han gjort allt – och mycket mer än så – för klubben. Och fortsätter oförtrutet med det.
I dag är Arne, som passerat 80-årsstrecket, exempelvis ansvarig för det uppskattade Boll & Lek, som är precis så lustfyllt som namnet säger, hjälper till vid damlagets träningar och matcher samt är föreningens sekreterare.
Alla uppgifter han dessutom haft tidigare går knappt att räkna, jag kan bara konstatera att det är alla – och ett antal ytterligare som han bara själv känner till och som utförts bara så där i steget.

 

Jag minns då min son Oskar startade sin fotbollskarriär i TFK med just Boll & Lek och då jag stod och tittade på hur kul de hade. Jag noterade dessutom att Arne och hans ledarkollega Sture Sallander på något vis lyckades se alla 90 kids som, likt kalvar på grönbete, sprang omkring efter bollarna.
De rufsade dem i håret, de hade en kommentar till var och en, de såg alla och frågar jag Oskar idag vad han helst minns från sin tid som ungdomsspelare är det Arne, Sture och Boll & Lek.

 

Avslutningsvis vill jag även den här veckan – och inte minst efter påskdagens Bingolotto – tacka alla som nyttjar våra produkter och som inser att varenda krona betyder något för vårt föreningsliv. Likaså applådera den kreativitet som föreningar och organisationer visar upp i samband med sin försäljning då vi ska ta stor hänsyn till social distansering.
Efter helgens program kan vi med stolthet och glädje konstatera att överskottet landade på tolv miljoner enbart för den aktuella kvällen.
Tack – ni gör skillnad.
Precis som Arne Lundqvist.