Fem tips för en lyckad Valborg på distans

onsdag 28 april 2021

eld-folkspel-819x478.jpgValborgsfirande på distans? Kanske en digital majbrasa? Oavsett hur planerna inför kommande långhelg ser ut – är vi säkra på att det inte blir som vanligt. Men vad gör det! Nu gäller det att hålla i och hålla ut för att minska smittspridning – därför har vi samlat fem härliga tips på hur du kan fira årets valborg på bästa sätt!

FIXA TRÄDGÅRDEN INFÖR SOMMAREN

Ja, men det kommer ju en sommar såklart! Varför inte passa på att plantera, röja och städa i trädgården? Kanske finns det utemöbler som behöver rengöras? Bor du i lägenhet – samla ihop ett gäng grannar och greja på gården. Avsluta med grillkorv och en värmande kopp kaffe i solen.

BJUD IN TILL DIGITAL MIDDAG

Brukar du träffa kompisarna eller gå på stora familjemiddagar? Ta hjälp av ett digitalt mötesverktyg och laga mat ihop. Låt datorn stå på under middagen och småprata som vanligt. Det är ett fint sätt att ses på nu – speciellt om du är ensam och önskar umgänge!

UPPTÄCK NATUREN

Ser du fram emot en aktiv semester i sommar? Passa på att gå in vandringskängorna och invig tältet med en kort tur under valborg. Har du trädgård passar det utmärkt att smygstarta campandet där. Det blir en häftig upplevelse för både stora och små!

QUIZ OM VALBORG

Hur mycket vet du om Valborg egentligen och varför firar vi det? Sätt ihop ett klurigt quiz och samla nära och kära digitalt för att tävla mot varandra. På nätet finns det massor av inspiration för en lyckad frågesport!

DIGITAL MAJBRASA

Ordnar din kommun med ett valborgsfirande på distans? Kanske en digital majbrasa? Undersök hur det ser ut just där du bor. Kom ihåg att många parker är stängda med anledning av coronapandemin. Och undvik att samlas i större grupp.

Glad Valborg och var rädd om dig!