Er insats gör skillnad

onsdag 08 januari 2020

Två helgaftnar med Bingolotto – 75 miljoner i överskott till föreningslivet. Tack alla som bidragit. Pengarna behövs mer än någonsin.

 

Efter två magiska kvällar – Uppesittaren och Nyårsafton – håller ideella Folkspel på att landa i vardagen och har börjat arbeta mot ett nytt år vi verkligen ser fram emot.
Det totala överskottet hamnade på 75 miljoner, en summa vi är riktigt stolta över och som vi med stor tillfredsställelse genererar till föreningslivet.
Pengarna behövs därute hos landets klubbar och organisationer, det vet vi alla.
Pengarna gör förhoppningsvis skillnad, det tror jag också vi är överens om.

 

Vet att jag tagit upp det faktum att ett fungerande och inkluderande föreningsliv kan få ungdomar att i tidig ålder välja den goda vägen framför ett annat spår, men kan inte låta bli att ta upp det igen efter en text som nyhetsbyrån TT publicerade under trettonhelgen och som refererade till det nyligen avslutade året 2019.
320 skjutningar i landet.
Det är 320 får många.
41 personer avlidna.
Det är 41 för många.
Jag är inte så naiv att jag tror på en nollvision kring ovanstående. Däremot oroar det mig djupt att antalet skjutningar ökat jämfört med 2018, då antalet uppgick till 304. Det är ett otäckt konstaterande att siffran går åt fel håll trots den ökade medvetenheten med allt vad det innebär av åtgärder och insatser.

 

Det enda uppdrag vi på Folkspel har är att generera så mycket pengar som möjligt tillbaka till att föreningar och organisationer vi representerar och finns till för.
Vi gör det för att bidra till en förbättrad folkhälsa.
Vi för det för att stimulera inkludering.
Vi gör det för att psykiskt och fysiskt välmående är angeläget.
Vi gör det för att exempelvis stödja organisationer som arbetar mot sjukdomar, som verkar för barns bästa och för att ge pensionärer ett aktivt liv.
Men också för att en plats och ett sammanhang i föreningslivet motverkar risken att hamna så snett att det inte längre är möjligt att hitta en väg tillbaka.
Återigen, tack alla ni som bidragit till det under jul– och nyårshelgerna.
Er insats gör samhällsnytta.