Vilka föreningar tänker du stödja digitalt?

fredag 09 september 2022

Ledare pratar med barn inför match

Folkspels syfte handlar om att hjälpa landets klubbar och organisationer att tjäna pengar. Nu kan du som köper lotter digitalt dessutom se till att behållningen går direkt till din favoritförening.

 Sedan starten 1991 har Folkspel – främst via Bingolotter och Sverigelotten – betalat ut uppemot 17,5 miljarder till det svenska föreningsliv som sålt våra produkter. Då vi är en ideell organisation, utan privata ägarintressen, går hela överskottet tillbaka till den folkrörelse vi håller som störst, bäst och vackrast.

I den digitala värld vi lever i finns det nu även möjlighet att direkt och vid närköp bestämma till vem eller vilka överskottet ska gå.

Du behöver nämligen inte stödja enbart en klubb eller organisation, utan kan välja upp till tre favoriter att dela på det överskott ditt köp innebär.
Min trio? Kan väl avslöja så mycket att Trollhättans FK ligger bra till. Dessutom ett fotbollsgäng eller hockeylag från Göteborg tillsammans med någon av våra livsviktiga medlemmar som exempelvis Bröstcancerförbundet.

Vår förhoppning är givetvis att det ska bli enklare att inhandla den lott samtidigt som man utför en kärlekshandling till den eller de föreningar och organisationer som ligger en varmast om hjärtat, som dessutom efterhand får tillgång till det överskott ditt köp innebär.

Med tanke på vad som just nu sker i vår värld känns varenda krona av största värde för alla de vi representerar och finns till för.

Undertecknad påstår inte på något vis att Folkspel – med de möjligheter till intjäning vi erbjuder föreningslivet – är lösningen på den globala elkris som råder.

Jag delar dock den oro som Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson har inför en höst och vinter som vi aldrig upplevt i moderna tider. Att driva anläggningar med elljus, upptända hallar, att erbjuda omklädning med sanitära möjligheter, tvätta matchställ, kostar pengar redan som det är.

Elpriser som rusar i höjden innebär enorma utgifter som naturligtvis inte finns med i den årsbudget som lades i början av året.

En stor smäll får våra kommuner, som driver en stor del av verksamheten, att hantera. Men det finns också många föreningar som driver sitt eget och som kommer att få oförutsedda fakturor de inte kunnat föreställa sig. 

Ta hand om er.