Vandra med barn i Sverige i sommar – sju tips för en lyckad semester

torsdag 15 juli 2021

Hemestertrenden håller i sig även i år. ­Och det är förståeligt eftersom det finns mycket att göra i Sverige under sommaren. Varför inte ge dig ut på vandring med familjen i sommar? Ta paus från sociala medier och mobilskärmar och upplev naturen tillsammans. Vi har samlat sju tips på vad du ska tänka på om du planerar att vandra med barn!

Börja med dagsturer

Sänk ribban lite när du vandrar med barn. Sträckan kan ta längre tid än vad ledkartan visar och se till att välja platta turer utan tuffa nivåskillnader. Lyssna på barnen och tänk på att de inte orkar lika länge som dig.

Vandra med barn.

Enkla mellanmål

Lika viktigt som det är att ta med vatten ut på tur är det att packa ryggsäcken med mat och mellanmål. När barnen börjar bli låga är det bra att ha förberett med banan, yoghurt eller en smörgås. Glöm inte kaffe och lite bullar också!

vandra-termos-folkspel-819x478.jpg

Kläder efter oväntat väder

Oavsett vad väderleksrapporten säger behöver du vara förberedd på det oväntade. Se till att ha med ombyte, vindkläder och underställ. Vädret kan snabbt förändras, speciellt på fjället. Och vattentäta vandringskängor! Förbered dig på leriga leder.

Bärsele för de små

Vandrar du med ett litet barn är bärsele att rekommendera. Då kan du turas om att bära barnet med ditt eventuella sällskap eller låta barnet gå då och då tills hen blir trött.

Tävlingar och quiz

Lek på vägen! Kanske kan ni hitta på ett skogs-quiz? Eller tävla om vem som hittar flest svampar och blåbär? Varför inte ha en skräpplockartävling?

Låt barnen navigera

Lär barnen hur man navigerar med karta och kompass. Eller läsa skyltar. Låt de sedan gå först och visa vägen.

vandra-barn-folkspel-819x478.jpg

Bada!

Vad hör en varm sommardag till om inte att bada. Många leder runt om Sverige ligger i anslutning till vackra sjöar och vattendrag. Hoppa i, lek med barnen och njut av sommaren! 

 

 

Tillbaka till bloggen.