”Vi lovar att fortsatt jobba stenhårt”

onsdag 21 december 2022

För många är julen med tillhörande helgdagar en tid av stillhet, en möjlighet att landa, att få rast, ro och återhämtning.
Vi på Folkspel får ta det senare. Vi på Folkspel varvar upp. Vi på Folkspel har årets viktigaste kvällar framför oss.

Ingen torde vara omedveten om de tider vi drabbats utav. Med inflation, ränterusning och chockhöjda elräkningar. Det drabbar inte enbart hem och hushåll utan även våra klubbar och organisationer.
Just därför kör vi på ideella Folkspel – föreningslivets eget lotteribolag – stenhårt i jul, nyår och över trettonhelgen.

Uppesittaren 23 december är den enskilda spelomgång som omsätter mest pengar i vårt land. I fjol innebar det 105 miljoner i överskott till säljande föreningar. Nyårsafton 2021 genererade ytterligare 38 miljoner att fördela till de som slitit med försäljning.
Totalt för de båda kvällarna sålunda 143 miljoner.
Jag hoppas självklart på ännu mer denna vinter.
Vad som får mig att tro det?
Helt enkelt en omsorg kring en samhällsnytta som saknar motstycke. Jag vet exempelvis att Uppesittaren är en samlingspunkt för familjer, släkt och vänner. Jag vet också att det för många ensamma innebär ett sällskap och en vän att dela kvällen med. Likaså att spänning, vinstchanser och underhållning lockar miljontals TV-tittare. Men jag är lika övertygad om att lottköpet är en lojalitetshandling mot sin lokala förening, att var och en förstår innebörden av varje intjänad krona. Att det – även om det inte räcker till allt – gör skillnad.

Nu stannar vi inte vid två extra viktiga tillfällen. 7 januari är det nypremiär för det som går under namnet ”Lördag Live”. Vi flyttar tillbaka BingoLotto till vårt ursprung, det vill säga lördagar. Från starten 1991 till 2004 var det denna dag som gällde, i 13 år gav vi svenska folket möjlighet att förfesta med oss. Nu tror vi en återgång ska innebära ännu mer pengar tillbaka till vår viktigaste rörelse.
Häng med oss på den angelägna resan.

Vi har ett tufft år att lägga till handlingarna, vi har ett minst lika slitigt 2023 framför oss. Vi på Folkspel lovar dock att fortsatt jobba stenhårt för att göra vad vi kan för att vårt föreningsliv fortsatt ska bidra till den största samhällsnytta vi har.

God Jul, Gott Nytt år och Trevliga helger.