Vi måste hoppas på den vanliga vardagen

onsdag 10 juni 2020

Vi tvingades att ställa om.
Till en ovanlig vardag.
Förhoppningsvis innebär sommaren steg tillbaka mot ett mer normalt tillstånd.

 

Söndag 14 juni, med start 18.00 i TV4, avslutar Folkspel ännu en säsong av BingoLotto. Häng med oss då. Inte minst för att vara med när vi avslöjar hur programledarskapet kommer att se ut då vi startar om i augusti.
Tänker inte här och nu avslöja något namn, men kan utlova att det kommer att bli bra. Mycket bra.

 

Vill återigen ta tillfället i akt och tacka alla inblandade som varit med oss 2019/2020. Egen personal, produktionsbolag, föreningslivet, lottköpare och alla andra i och omkring programmet.
Hoppas ni är stolt medvetna om att ideella Folkspel gör sitt bästa resultat på väldigt många år, vilket innebär ett ökat överskott till landets föreningar och organisationer.
Föregående verksamhetsår bidrog vi med 189 miljoner kronor till de vi representerar och finns till för.
Den siffran kommer att landa ännu högre den här gången. Detta i en märklig tid som varken jag eller ni upplevt tidigare och som vi förhoppningsvis aldrig kommer att ställas inför igen.

 

I mitten av mars blev hemarbete, videomöten, social distansering, publikfria sändningar och det krångliga ordet stadsepidemiolog en ovanlig vardag för oss.
Vi led och lider med utsatta äldreboende, vi sörjer varje siffra i den dystra rapporteringen över avlidna.
Vi fick till oss konkurser, uppsägningar och permitteringar. Precis som ändrade semesterplaner, inställda bröllop och besvikelser över det efterlängtade studentfirande som inte alls blev som det planerats.
Även föreningslivet har naturligtvis drabbats enormt hårt.
Matcher och tävlingar är ur en publik synvinkel ekonomiskt avgörande för elitverksamhetens överlevnad.
För mindre och lokala aktörer har den uteblivna cupen, det framflyttade långloppet och fikaförsäljningen som aldrig blev av, fått stora konsekvenser för en lång tid framöver.
Vårt ökade överskott täcker naturligtvis inte de förluster som drabbat en majoritet inom idrottsrörelsen. Förhoppningsvis lindrar det dock den ekonomiska skadan. Jag tror dessutom inte att det är en tillfällighet att just den här våren inneburit ett ordentligt lyft för våra produkter – och därmed ökade intäkter för föreningslivet.

 

En del förklarar den nyvunna framgången med Bingolotto att vi behövt fasta punkter i dystra virustider och att spänning och underhållning varje söndag eftermiddag är en sådan.
Håller med om den analysen.
Jag är dessutom ödmjukt övertygad om att många fler insett innebörden av att köpa den där lotten i vetskap om att det i slutänden gynnar sin förening, de egna barnens verksamhet, den folkhälsa som just nu är viktigare än någonsin att vårda.
Även om vi ser åtgärder och tecken på lättnader kommer era insatser och ert stöd för den största samhällsnytta vi har att behövas under en lång period framöver.

 

Tack för den här BingoLotto-säsongen.
Ta hand om er i sommar och välkomna åter i augusti.
Förhoppningsvis till något som liknar normaltillstånd.
Till en mer vanlig vardag.